Isaballe

en liten, småstads-bredrumpad tjej som kan bli upprörd på alla sätt och vis och gärna med en tår inblandad. Jag skriver om allt som faller mig in. Är väldigt mycket tant för att vara 23. Whip(f)lashig konstnärsdotter som pluggar till lärare. Ha kul!

Mardröm

Publicerad 2013-03-26 08:17:30 i

Har drömt en riktig mardröm inatt.
Den var så fruktansvärt verklig så när jag vaknar vet jag inte alls vart jag är.

Jag vaknar av att det är någon som skriker i lägenheten bredvid i Växjö. Och jag går upp för att se efter men då smäller det så hårt i branddörren ute i korridoren att hela huset skakar. Killen som precis gått igenom där är precis vansinnig och tjejen han varit hos gråter i mängder och skakar av rädsla. Jag känner på mig att han slår henne.
Han bor i den andra korridoren så jag tänkte att jag går dit och låtsas som om jag tror att han spelar musik och ber honom sänka den eftersom det är mitt i natten. Då får jag se vad han håller på med där inne. När jag knackar på hotar han mig med en kniv och springer efter mig men jag hinner in i lägenheten.
Helt plötsligt är det natt igen och jag ligger och sover. Jag vaknar av att det liksom knastrar någonstans i lägenheten. Det kommer från dörren.
Jag går dit för att se efter. Då står den här killen och skruvar upp mitt lås. Han märker att jag tittar i titthålet och han börjar skrika att han ska döda mig och så börjar han skruva mer och mer. Jag ringer polisen men det är ingen som svarar.
Jag är livrädd.

Resten av drömmen är så konstig att det inte går att beskriva.
Har så ont i kroppen efter den här drömmen och jag vaknade flera gånger, men så fort jag somnade igen kom jag tillbaka. Hemskt.

Det var en riktigt jobbig dag igår. Jag berättar när jag känner mig redo.

Måndagsmorgonen

Publicerad 2013-03-25 09:26:25 i

Solen lyser! Precis som den gjort hela helgen, fantastiskt! Solen gör mig glad. Det har varit så jäkla mörkt så himla länge och nu äntligen kommer den. Hoppas att den tänker stanna för jag behöver den!

En liten tanke:
Bröllop. Att gifta sig har jag inte riktigt varit något fan of. Eller, andra får jättegärna gifta sig och jag tycker att det är helt underbart. Jag blir så lycklig av att höra att folk har förlovat sig eller gift sig. Att gå på bröllop är så mysigt, så fint och så vackert.
Men jag har själv inte riktigt velat, själva tanken gör mig rädd. Ska jag vara med den mannen i hela mitt liv? Bara han? Han och jag? Ett bröllop medför så mycket förväntningar, inte bara för själva ceremonin utan också på äktenskapet. Om jag gifter mig så ska jag bara göra det en gång, vilket betyder att jag verkligen ska känna att den jag gifter mig med tänker och vill jag spendera mitt liv med.
Jag har tänkt om lite nu. Att gifta sig kanske inte är så pjåkigt ändå? Kan det ha och göra med att jag har världens bästa pojkvän eller är jag bara inne i en period?
Svar: Jag har världens bästa pojkvän.
En fantastisk person som jag beundrar till tusen. Det finns inget bättre. Han är min drog som gör mig såhär klyschig.
Men så är det. Jag är galet kär.
Så jag har nu legat i sängen och planerat ett bröllop. Bara för att jag aldrig gjort det förut. Det är både spännande och skrämmande. Men tänk vad kul! Jag ser mest fram emot bröllopsfesten!!

Bli nu inte nervösa. Jag tänker inte gifta mig än på ett tag! Det kommer dröja flera, flera år innan det ens kommer på tal! Men det är kul att leka med tanken, inte sant?

dadada

Publicerad 2013-03-24 12:07:32 i Allmänt,

Jag har ju inte direkt varit stressad i helgen. Eller jo kanske lite.. Men jag har inte gjort ett skit. Kollat på tv, slappat, ätit.

Men igår var vi och hjälpte angelica och fidde med huset och gissa vem som kopplade två kontakter?
JAG!
Jag kanske ska byta karriär och starta en elfirma?
Nää.

jaha. Jag har inte direkt så mycket mer att skriva. Min nacke strejkar och jag vill ha godis!

tjenixen

Kaffe

Publicerad 2013-03-21 07:59:29 i

Kaffe är min räddare och jag hatar att det inte blir vår snart. Allvarligt? Vädret, vad är ditt problem? Sluta tjura och släpp till lite vafaaaan. Vid den här tiden förra året skrevs jag ut från med. rehab och det firade jag med picknick vid sjön med Ellen. Vi cyklade dit och vi båda hade jeansjacka, tygskor och solglajjor.

Min outfit idag då:
Jeans
Tisha
Tjock kofta
Halsduk
VINTERJACKA
Vinterskor...

Wooho..oo...o

Trött

Publicerad 2013-03-20 22:09:05 i

Är lite död sådär. Ett barn nös mig rätt i fejjan idag och efter det har jag bara mått sämre. Ont i kroppen och är trött.
Men sen sover jag knappt inte något. Har en sådan period igen då jag vaknar varje timme, om jag lyckats somna vill säga. Så är rätt sliten egentligen.
Men imon får jag en hel timmes sovmorgon! Wihooo! Fast kommer ändå vakna när Mattias går upp. Blu.

Det är studiedag för barnen imon så vi (ja, lägg märke till att jag använder VI) ska till Bor och gå på någon matematikinfo. Ska bli spännande, även om min handledare sa att det var tråkigt. Kommer säkert vara dötrist men ändå lite kul och se vad som händer för lärarna när barnen är lediga!

Nu ska jag fortsätta krossa Mattias på Ruzzle.
God natt

VFU

Publicerad 2013-03-19 14:39:31 i Allmänt,

Har just nu praktik och det är så jäkla kul! Trivs som fisken i vattnet med en väldigt bra handledare, mysig klass och resten av arbetslaget är kanon! Jag lär mig nytt hela tiden. Jag har ju jobbat inom skolan ett tag men inte nu på länge och i och med att jag nu har fått mer kunskap/teori så tänker jag helt annorlunda. Jag bara längtar tills jag får komma ut snart igen och ha mina fyra veckor eftersom jag nu bara har en vecka eftersom det är påsklov och grejer. Så två veckor på universitetet efter denna veckan.
Men hur som, jag känner verkligen att jag har hittat mitt yrke, min grej, min framtid.

Känns helt jävla underbart.

Bööööää

Publicerad 2013-03-17 08:55:03 i

Jag känner mig bakis!!! Drack ju bara pyttelite! Kanske därför jag känner mig såhär. Alltså trött i huvudet och man bara går och väntar på att huvudvärken ska sätta igång. Bliuui!

Uppe med tuppen hur som. Äter frukost och försöker strukturera min förmiddag:
Diska
Dammsuga
Göra mig i ordning
Vattna blommorna
Packa ner lite mat
Gå till bussen tusen meter bort eftersom bajsbussnummersju inte går att lita på!!
Bläääuuu.

Mycket blä idag men ska äta middag hos mor och far och sen åka och gosa med bebis! Där blir det nog mer blä från bebis sida eftersom hon har en jobbig moster som tror att hon är rolig!

Hoppas vädret är lika fint hemhemma som hemma - make sense much?

Hej

Lördag fast det känns som söndag. Typ.

Publicerad 2013-03-16 23:04:43 i

Vaknade idag tillsammans med två styck individer: en sov/snarkandes/odräglig/faständåsöt och en som försöker sova fast den första snarkar. Alltså, Mattias och Lisen.
Bra morgon!

En snabb runda till gymmet och sen äta, duscha, plocka iordning (vilket jag inte gjorde.. Plocka iordning då alltså), packa och ja. Göra mig iordning!
Bullen ringde mitt i allt men det gjorde ingenting! Mycket glad över ett samtal från henne. Även om vi inte hörs så ofta är det som om vi aldrig varit ifrån varandra när vi väl pratar. Så skönt!

Carro och Sofia kom till mig så vi gjorde oss iordning för kvällens epok-sittning!
Jag och Carro var medeltid och Sofia var stenåldern! Snyggt! Hade inte tid att ta någon bild dock... Lite synd men det betyder ofta att jag har roligt! Brukar bli så, man hinner inte med!!! Men några kort bidde det i alla fall!
Jag har ju inte direkt några medeltidskläder så det fick bli min vara långkjol med en klänning över samt en långärmad t-shirt! Ursnygg.. Fick låna Carola löshår så jag fick en fläta. Kul att få se sig själv med långt hår igen. Gör att man saknar det lite så!
Snyggast på festen var helt klart Helen. Hon skulle föreställa en dam från 1700-talet. Sån himla bra gjort!
Andreas i potstissäcken var också pretty kul!

Nu är jag så grymt trött så jag vet inte vad. Måste sova så jag hinner med allt jag ska göra imon innan jag ska åka hemhem! Blir praktik i Rydaholm i veckan så tänkte jag skulle spendera söndagen hos mama und papa. Sen åka ut till Mattias på kvällen!

Weeeej.
Här bjuds det på mycket vackra bilder från kwellen.

Då vare klatt

Publicerad 2013-03-15 17:23:21 i

Så att säga.

Idag får jag tillgång till talböcker! Wihooo! Känns skönt! Faktiskt. Ska bara lära mig hur man gör. Kan ta ett tag. Jao.

Föreläsningen idag var riktigt bra. Handlade om vilka metoder och läromedel som finns för läsinlärning. Skillnader, likheter och kombinationer. Kändes bra för äntligen rätades några stora, stora frågetecken ut. Kalas! Ajm gånna bi a asåm titjer!!!! Eller hoppas på det i alla fall.

Ikväll ska jag... Errhm... Få hit Mattias förhoppningsvis, annars blir det nog glass och film. Fisen ska på fiesta och ha kul! Men just nu är jag helt slut. Orkar ingenting.

Nap time!

"Det enda jag kom och tänka på"

Publicerad 2013-03-13 17:11:02 i

..Är den nya st1macken i Säffle"
Men håll käften och be någon riktig värmlänning utan talfel ta den reklambiten istället. Burkhuvud.

Usch.

Det är en sån där dag då jag är djup. Eller jag inbillar mig att jag är det. Egentligen är det bara en massa tonårsfilosofier som irrar runt utan identitet i min skalle.

Men. Varför är sorg så vackert?
Kom och tänka på när jag visade en bild på min då unga, vackra och tyvärr bortgångna mormor för min morfar.
Han säger: "när det här fotot togs, då var jag så kär i henne. Jag var så kär. Titta så vacker hon är. "
Och när han sa detta ändrades energin i hela rummet och det skar sig i hjärtat på mig. Det var så vackert.

Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att sorg är det mest vedervärdiga man kan känna, det slukar en sakta, men den är samtidigt så vacker.
Den förändrar oss.
Gör oss starkare.
Och förhoppningsvis bättre

Bajs var det ja?

Publicerad 2013-03-13 13:44:43 i

Det blev inte alls bra.

Så nu sitter jag i soffan och äter riskakor.
Stör mig lite på en av Ellen deGeneres reportrar.

Vill ha choklad.

Konstiga nummer

Publicerad 2013-03-13 10:48:39 i

Alltså. Det ringer så mycket konstiga nummer till mig som jag vägrar ta emot. Det sitter liksom i sedan jag hade massa krångel med försäkringsbolaget. De ringde på så konstiga tider och alltid hade jobbiga ärenden. Så jag har slutat svara.
Jag vet, "man ska inte undvika problemen, det blir jobbigare då". Men jag vill helt enkelt inte. Är det viktigt så talar de in ett meddelande så ringer jag upp. Så resonerar jag just nu för jag orkar inte ta itu med problem som inte sker på mitt initiativ just nu.
Bajsansvar, bajshuvve.
Bajs.

Men men.
Dagen idag består av att ta det lugnt, gå på KUSIN, träna och umgås med Linfin
Blir nog en bra dag ändå!

datordjungel

Publicerad 2013-03-12 20:40:00 i Allmänt,

Försöker hitta en ny dator. Blir tokig för jag fattar ingenting!!! Skitsvårt verkligen. Hur stor ska den vara? Vilka egenskaper? Vad ska jag använda den till, bara surfa, skriva arbeten, titta på film? Hur stort minne? Vilken processorbllabla? Fattar noll verkligen.
Det enda jag vet är att jag ska ha en 13" dator och att jag ska kunna ta med den överallt, så den får inte vara för tung (som min nuvarande dator är) och att jag ska kunna skriva arbeten samt sufra och spela musik. Så ingen megamegadator direkt. Inte heller för dyr..... Är man smålänning, så är man.
Men det är ändå väldigt svårt!

Nu ska jag mysa med mattias!
tjena

hujeda mej

Publicerad 2013-03-12 14:16:58 i Allmänt,

Idag har vi haft något som jag aldrig haft förut. Seminarium på moodle, vår plattform/forum på internet. Alltså. Jag började runt kl 10 för att bedöma 5 elevers läsflyt. Men min dator kände för att uppdatera sig mitt i allt så jag fick räääserbedöma allt. Kuljul.

Så nu har vi suttit alla i min fem-grupp och diskuterat i forumet. Rätt intressant faktiskt och lite svårt eftersom man måste formulera sig ordentligt så att alla förstår vad man vill ha fram och så att ens argument klår alla andra! Men det är samtidigt lite rörigt för alla kommentarer placeras lite varstans men ja, kanske bara är ovan.

Så det har jag suttit med idag. Har även köpt biljett till epok-sittningen nu på lördag! Ska bli himla kul! Ni får veta mer snart!

Ska gå och handla med Emmie strax, övertalade henne att följa med mig för att jag ska ha min "Dramaten"-väska med mig. Tycker egentligen att det är världens bästa uppfinning men det är bara tanter som har en sådan.
Fast jag är i och för sig ganska mycket tant för att vara 21.

Fulelurar

Lite bilder

Publicerad 2013-03-11 21:46:55 i Allmänt,

Maskerad i Kärda 2012
 
Glasögonormar i Kristianstad 2011
 
Två orangea systrar 2011

En kul kväll med mongon
 
En polack, en japan, en kanadensiska och några getter i Apladalen 2011
 
En fin aprillig eftermiddag i Kärda 2011
 
Fina människor nyår 2010/2011
 
När hela Pedal sjunger för Lisen på hennes födelsedag 2012
 
Tält-helvetes-bygge dagen innan midsommarafton 2012
 
Fulast i världen. Vi två. Bäst. 2013
 
Chicks en vinkväll 2011
 
Svettig tjej. Ikväll. 2013

Måndag

Publicerad 2013-03-11 10:33:57 i

Börjar dagen med att systra mi inte kan komma hit i veckan, vilket är jättetråkigt.

Men sen ringer de från Posten i Alvesta och meddelar att de vill ha mig som timanställd och eventuellt om allt går bra till sommaren också! Jätteroligt!

Idag börjar jag inte förrens 13:00 så tänker ta det lugnt ett tag till. Ska zumba ikväll och så har jag planerat att våldgästa Malin.

Lugn dag med mongohanden!

Min helg 5/5 toastssss

Publicerad 2013-03-10 20:38:25 i

Och hur död var jag igår efter träningen?
JÄTTEDÖD!
Core/intervall var det sjukaste jag varit med om. Fyr i fasiken vad jobbigt det var! Och jag ska så gå på det igen!!
Körde ju muskel efter också men det kanske var lite väl. Hade behövt lite mer energi för orkade inte så mycket gällande vikter eftersom jag var helt slut efter alla intervaller. Så mer mat innan träningen om jag nu kör ett core/intervall + muskel igen. Men kul var det!

Kvällen blev mycket riktigt en mellokväll med min stora kärlek. Hjärtat mitt.

Vaknade upp idag på morgonen bredvid en snarkande gris och bara kände hur jäkla lycklig jag är för att få ha en sådan fantastisk människa i mitt liv. Finns ingen bättre.
Mattias, jag älskar dig.

Idag har jag inte bara spenderat pengar på Grand Samarkand utan också en massa gosetid med min systerdotter! Going! Systra mi var också go tills hon blev hungrig! Och mamma!
Så nu ligger min plånbok i fosterställning och vägrar att prata med mig. Jag förstår hen. Jag har inte alls varit snäll idag och shoppat ALLDELES för mycket.
Men.
Jag har rensat ut en del ur min garderob nu efteråt så jag fick köpa grejer... Eller?
Hittade ett par shorts längst ned i garderoben som satt tight förra sommaren men som inte alls gör det längre (se bild längre ned). Och jag blev glad, så de sparar jag tamejtusan!!

Åter till inköpen.
Jag köpte:
En korallfärgad träningstop
Träningstights
Ett par shorts (på rea!!! 299kr men köpte den för 99! KAP!)
Ett korallfärgat linne
En grön tröja
En mintgrön tröja
En vit tröja
En korallfärgad skjorta (har jag fastnat för korall eller?)
Ett grillat naanbröd med diverse tillbehör.
En kaffe.
Vatten hade jag med mig.

Var de tre sista intressanta?
Såhär mycket "blogger" har jag aldrig någonsin varit. Det är främmande. Jag känner mig nästan lite naken...

Hej hej bloggen! Nu ligger jag i soffan (som vanligt) och kollar på dokumentärer om Afrikas naturliv samt äter riskakor med ägg. Och ännu mer riskakor! (Typiskt bloggare á paow, pee, kiwi och vad fasen de heter?)
Bara en parentes till: (tänk nu på att jag tagit kort på mig själv, min mat och mina inköp bara i detta inlägg...)
(Fiskbullar)
LURING!

Imon är det måndag. Weeeeeeeeee...eeeee..eeej...j


Redan helg igen

Publicerad 2013-03-09 09:15:01 i

Vad händer liksom? Redan helg!
Liksom.

Har varit vaken sedan kl 6 efter att ha fattat mitt livs kanske dummaste beslut någonsin.
Tvättid.
Så nu sitter jag i soffan och väntar på att sista tvätten ska torka klart.
Vid tio ska jag träna ett core/intervallpass vilket jag aldrig gjort innan. Tror det är galet jobbigt! Efter det festar jag till det med ett muskelpass också bara för att jag inte har ett skit att göra idag. Får se hur död jag är sen. Wihoo!

Ikväll kommer Mattias hit och så ska jag tvinga honom att titta på melodifestivalen med mig. Hiho!
Samt kanske kolla ny mobil och dator.

Ha en bra dag!

En gång till

Publicerad 2013-03-07 10:16:53 i

Jag gjorde det igen. Gjorde en hemtenta på en dag. Sa ju till mig själv förra gången att jag aldrig skulle utsätta mig för något sådant igen! Usch. Inte kul. Men blev färdig i alla fall!

Idag tog jag lite sovmorgon för börjar inte förrän 15:00... Tänkte jag skulle städa lite och luncha med Lin innan hon åker till Sthlm. Gå på föreläsning och sen träna. Sen ta det lugnt på kwellen!
Givande dag? Njaaaaaaaa.

Saknar min lilla skrutta

Tiden bara går

Publicerad 2013-03-05 21:05:56 i

Alltså.
Idag. Vad hände? Det är redan kväll? Dagen är över och jag ska sova!

Jag känner mig så himla frånvarande så jag vet inte vilken dag det är, tid, datum, vilken dag något hände osv.
Dessutom när jag skulle betala idag på Ica så är mitt kort borta! Jag får hjärtstillestånd och panik! Tänkte att Nää jag orkar inte att jag glömt det inne i stan. Åååh! Då säger kassörskan (som för övrigt är från Värnamo) att jag redan satt det i kortläsaren. Asså. Fick jag en stroke där eller???? Pinsamt.

Ikväll har jag bara legat i soffan och ätit godis medan duktiga Lisen har pluggat!

Och nu ska jag sova!

Tjaaaaaa

Sol

Publicerad 2013-03-03 14:31:14 i

Förra inlägget skulle publicerats igår men jag var för snabb med fingrarna!

Här sitter jag, hur som haver, och har det gutt!

Trött och ont i halsen

Publicerad 2013-03-03 14:29:37 i

Dagen igår var en riktigt bra dag. Skönt!
Blev middag och mys hos min morbror i forsheda och fältstudie med min minikusin. Riktigt duktig liten tjej. Hon är 5 år gammal och kan redan läsa och jag är impad!

Har legat i soffan och bara spelat candy crush. Vaknade med riktigt ont i halsen och är helt död i kroppen. Lägligt. Jag som tänkt börja träna igen nu efter två veckors "uppehåll". Har kanske tränat en eller två gånger på den tiden. Inte bra! Hade ju börjat öka lite i styrka och kondition och så sabbas det nu. Yaaay.

Liten dip idag också. Tänker mycket. På allt möjligt. Det som varit, som är nu och det som kommer. Finns ingenting jag ångrar. Finns ingenting jag vill ändra på. Förutom mig själv, men det är på gång! Och det är jag så glad över.

Nu ska jag svettas lite i onepiecen.

Tja

Cool friday

Publicerad 2013-03-01 10:24:14 i

Idag är det sol igen. Jag har sovit så jävla gott. Jag är påväg till Värnamo för att träffa systra mi och plutten. Ska klippa mig. Mysa med min kusin. Äta god mat.

Cool och glad tjej som pratat som sig själv i tredje person tycker att det kommer bli en galet bra dag!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela