Isaballe

en liten, småstads-bredrumpad tjej som kan bli upprörd på alla sätt och vis och gärna med en tår inblandad. Jag skriver om allt som faller mig in. Är väldigt mycket tant för att vara 23. Whip(f)lashig konstnärsdotter som pluggar till lärare. Ha kul!

Vill bara säga

Publicerad 2013-05-30 23:35:03 i

Att imon är jag ledig!! Hihihi
betyder
SOLA, bebisgosa och fint sällskap.

Jag har också en mycket fin pojkvän.
Han är bäst.

Sådetså.

Igen!

Publicerad 2013-05-29 16:18:49 i

Där ser man visst en ökning igen bland läsarna. Tänka sig!

Idag skulle jag träffa Olivia utanför biblioteket vid 8. Isabella vaknar 8:45... Bra jobbat. Panikar ihop mig själv och far iväg till bibblan i mina snabba skor och är där 9:05. Bra jobbat!

Gjorde färdigt vår tenta så nu är det bara att vänta tills på tisdag så vi kan få opponera ett annat pars tenta för att sedan på onsdag ha seminarium. Sen har jag för fasikum sommarlov! Fantastiskt!

Nu ligger jag i soffan och är helt jättesupertrött! Funderar på att kanske hoppa dödens spinning/corepass och gå ut och pw i det fina vädret istället. Min stora kärlek kommer på sin beiga springare och hämtar mig ikväll! Ska jobba på kortis imon, vilket jag ser mucho fram emot!

Annars har det varit en ganska bra dag. Det har gått fort. Har kanske inte vaknat än!

Hare bäst

HAH!

Publicerad 2013-05-28 23:29:46 i

Och helt plötsligt ökade mina läsare med 100%.

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Idag har jag i alla fall fått två bra besked. Min läkare är bäst i hela världen som stöttar mig i skiten! OCH jag har inte cancer! Halleluja!

För er som inte är särskilt intresserade av att prata med mig kommer en liten summering:
Hittade en knöl i mitt bröst för ca 2 månader sen.
Fick panik.
Kontaktade läkare.
Fick gå på mammografi, ultraljud och ta fem(!!!!) stick i booben.
Resultat: en helt ofanlig förhårdnad! Vanligast bland kvinnor mellan 15-30 år.

Pjuuu!

passivt aggressiv

Publicerad 2013-05-27 18:46:58 i Allmänt,

Aggressivt inlägg. Meneee
 
 
 
 
Nu ska jag träna för att få ur mig allt negativt. Hoppas på gladare humör sen.

Ytterligare ett inlägg

Publicerad 2013-05-27 18:12:00 i

Skulle egentligen bara vilja berätta hur jävla illa du gjort mig. Hur jag blivit delad. Hackad. Och bruten. Försvunnit.
Skulle vilja berätta hur irriterad jag är för att det är såhär. Jag skulle vilja fråga dig hur fan det bara går att glömma. Ta bort och ignorera. Jag hatar att jag tänker på dig. Jag hatar att jag ens låter och har låtit dig suga ut så mycket ur mig. Jag önskar inget ont. Det blir bra!
Inget hade kunnat undvikas. Det blir bra. Som sagt.
Men jag är så arg. Ledsen. Förbannad. Glad? Kräkfärdig. Trött. Pigg. Rastlös. Helt slut. Full av energi. Lycklig. Miserabel. Och bajs bajs bajs.

"Välkommen till Karusell Livet - ett jävla levande"

yaay

Publicerad 2013-05-27 16:08:33 i Allmänt,

På tal om att vi åker snart så fick jag hem taxfree-katalogen idag. iwoiwowiiowwio!
 

Sovmorgon

Publicerad 2013-05-27 11:07:15 i

Sover urdåligt. Vaknar mitt i natten och är jättepigg men sen tar det ungefär två timmar för mig att stiga upp efter att klockan ringt. Jag snoozar alltså i två timmar. Blöö.

Idag ska jag på ett arbetsseminarium om unga på nätet. Ska bli intressant!
Efter det ska jag försöka plugga hemma, vilket är en utmaning i sig. Fast ser fram emot zumban ikväll!

Känner mig lite sådär nere igen. Det kommer och går och jag gör allt för att inte känna det. Men oftast vinner det dumma. Jag känner också en del ilska och irritation. Även en del stolthet och att jag vill skratta faran rätt i ansiktet, som Pippi säger. En känsla av skrattretande har jag också. En nypa dåligt samvete. Är lite som en grönsakssoppa - lite allt möjligt i.

Det positiva är att jag börjar se ljuset. Även om jag är rädd för att om jag råkar tappa koncentrationen, om bara för en sekund, blir det mörkt igen. Jätterädd. Jag är stolt över mig själv att jag ändå är kvar. Jag har min familj, min stora kärlek och mina vänner att tacka. Jag har upptäckt att det faktiskt finns dom som bryr sig om mig. Som vill höra vad jag har att säga och som vill diskutera med mig. En lättnad. Har känt mig som en börda för alla väldigt länge, framför allt för mig själv. Känner fortfarande så men det är lite lättare.
Vissa dagar är sämre, andra bättre.
Det är som vädret.
Virvelvindar och störtskurar.
Stor sol på en klarblå himmel.
Störtskurarna går att uthärda om man vet att solen snart tittar fram, eller hur?

Tänk istället tvärtom.

Lite förvånad

Publicerad 2013-05-26 23:56:24 i

Förvånad över mig själv faktiskt. Att jag faktiskt har pluggat så mycket som jag gjort. Men även hunnit med att träna! Wihooo!
Helgen var micket pra! Jag och Mathilda grillade inte för det var för kallt ute, så vi åt kebab istället. Det var väldigt gott! Var hungrig eftersom jag körde ett dödens muskelpass på eftermiddagen! Men det var det värt!

Igår(lördag) tränade jag i två timmar. Ett zumbapass och sen ett corepass. Svettades som en gris. Det droppade (!!!!!!) från min hästsvans, DROPPADE!!! Stört. Inte ens när jag sprang i somras svettades jag så mycket. Galet. Sen degade jag i soffan framför New Girl. Som för övrigt är den bästa serien i världen någonsin.
Sen kalasade vi lite hemma hos Annie innan vi drog till Open air. Väldigt mycket fulla människor men mycket trevliga människor fanns det ju klart också. Dansade rumpan av mig, drack nog lite för mycket och skrattade! Fint!
Men sen sabbade nacken det! Så satte mig hos Sofie som var där med SkåneS nation. De hade drinkbord, vilket betydde: drick så mycket du bara kan!! Helt galet vad alkohol de hade! Efter kanske en timme med dem gick jag och malin hem. Då var vi gamlingar trötta!
Men vi hade roligt då också!
När jag kom hem luktade jag så mycket rök så jag nästan mådde illa! Så jag tog en dusch och sen däckade i sängen.

Vaknar av att någon pussar mig i nacken. Vänder mig om och Mattias ligger i sängen bredvid mig! Då har han åkt för att överraska mig! Finaste! Blev så glad så jag skulle kunna sitta här och bara skriva hur...erhm glad jag blev...? Heheh. Ja. Hur som. Lycklig som en tuta somnade jag igen.... Stackars älsklingen. Hade säkert förväntat sig lite mys men jag var stendöd. Stackarn!

Efter ytterligare två tupplurar åkte vi till stan och spenderade pengar. Eller jag gjorde det i alla fall. Köpte lite smink och sololja till resan. Kom fram till att det bara är tre veckor tills vi åker! Galet! Köpte en jättefin klänning på Rut m.fl. Nu jäklar blir jag schnygge på Kreta.
Hittade också en trevlig rullator som jag tipsade emmie om! Fräsig! Emmie svarade med att jag och min Dramaten måste följa med till Willys vid premiärturen. Vilket jag så fint lovade. Hon ställde ju trots allt upp när jag inte vågade mig ut med min Dramaten... Hon skickade dessutom en fin... Ja bild. Eller något!

På kvällen åt vi tacos och kollade på film. Bra bra helg!

Fredag

Publicerad 2013-05-24 13:50:37 i

Är helt jäkla fantastiskt duktig!
Har gjort färdigt tre tentor på fyra dagar. Är jag inte bara sjukt bra? Det tycker jag i alla fall! Väldigt mycket är för min klasskompis Sofie som motiverat mig. Annars hade jag bara suttit hemma och oroat mig för att jag inte gjort något. Tack Sofie!

Sitter på föreläsning just nu och lyssnar på diskriminering och likabehandling. Väldigt bra.
Ska grilla ikväll med Mathilda! Weeejjjj!
Och imon blir det Open Air! Woop woop. Det är en house festival precis utanför campus. Ska bli sjukt kul!

Hej hej

https://cdn2.cdnme.se/3484996/6-3/pic_519f2dcee087c367951f9895.jpg" class="image">

Måndag

Publicerad 2013-05-20 23:22:58 i

Helgen har verkligen varit sjukt bra! Fredagen spenderades i solen med plugg. Kvällen spenderades i soffan och pizza med min stora kärlek.
Lördagen blev stora-städar-dagen i tusengradig hetta. Åkte på konfirmation i forsheda och sedan fort in och handla och sen på dirren ut till horda för tårtbakning och ha kalas!

Kalaset var bäst! Vi grillade, kollade på Eurovision och umgicks. Mycket trevlans. Invigde det nya matbordet också! 12 pers får lätt plats! Ska bara invänta stolarna........... Punkt.

Linfinsmin sov över och vi gjorde pannkaksfrukost. Galet gott! Sen glodde jag på Mattias när han la golv hos snajder. Sen bidde det VM-final och kinamat hos Andreas. Bra avslut med guld!

Idag panikvaknade jag och Fisen kom och plockade upp mig i horda efter en kvart. Snabba puckar! Av med grejerna i lägenheten och vidare till bibblan för att panikskriva hemtenta mit Sofie, Eleni och Erica! Blev färdig!!! Bannemej! Stolt tjej! Hoppas bara jag slipper komplettering.

Ligger nu sådär halvdöd i soffan tillsammans med New Girl och riskakor. Ska sova strax för att sedan börja på den andra hemtentan imon... Wiiieee...

Det slog mig idag att vi bara har typ två veckor kvar. Helt stört. Då har jag gått ett helt år! Gått så sjukt fort!

Wierd

Gaah!

Publicerad 2013-05-17 15:03:18 i

Har sjukaste träningsvärken.

Kan
Inte
Räta

Benen


33 anledningar

Publicerad 2013-05-17 10:21:37 i

Orkar inte att folk är så dumma i huvudet. Seriöst? Ååh. Feminism behövs för att bryta utgångspunkten att män är normen och kvinnan undantaget. Men nää. Folk är ju så dumma i huvudet och tror att de "valt det själva" att klä sig i korta shorts, träna sönder, äta "healthy", ha urringat, ta hand om presenthandlingen osv osv osv
Satt med i en väldigt intressant diskussion mellan två kompisar i förra veckan där den ene tränar och äter bra för att hon tänker beach13. Den andra började ifrågasätta varför hon egentligen gör det där. "För mig själv, för att jag vill må bra." Fair enough tänkte jag men då frågar den ene:"nä men VARFÖR gör du det? Hur kom du på det?" "För att jag vill vara nöjd med mig själv och må bra" svarar hon.

Då börjar jag tänka lite. Hon har ju fått sina tankar från någonting och det är ju egentligen alla förväntningar vi har på oss från samhället. Vi kvinnor ska se ut på ett visst sätt, vara snygga, smala, medvetna om mat och träning, glada och friska. Så hon har ju egentligen inte bestämt det själv, hon har ju påverkats av alla ideal som vi proppas med hela tiden från inte minst media. Och jag är verkligen inget undantag.
Jag tränar för att jag ska kunna bära korta shorts, kjol, bikini och känna mig nöjd. Även tränar jag för att min nacke påverkas positivt men ja. Jag blev riktigt glad igår när jag stod i provhytten och fick på mig ett par shorts i en mindre storlek sedan innan. Men varför blev jag glad, egentligen?
Storleken på shortsen spelar ju egentligen ingen roll för samhället och världen i sig, men det spelar roll för mig. Men varför det!?!? Jo för att det är ett sätt att bli bekräftad för att jag tar ett steg närmre idealet.

Skulle man sluta upp med allt det där och bli medveten om hur mycket skit det finns i samhället skulle man till slut gå under. Det finns alldeles för mycket saker men man måste ändå vara medveten och ibland ifrågasätta sig själv: varför gör jag det här?
Jag säger inte att man ska sluta upp med ALLT man gör. Mår man bra av det så visst fine. Jag tänker absolut inte sluta träna osv. Men medvetenheten och kunskap gör oss kritiska. Och det är dessa tre faktorer som kan förändra samhällets tankemönster.

Hoppas jag i alla fall
?

Hipp hipp HURRAA

Publicerad 2013-05-16 08:29:28 i

För mig!

Idag blir jag 22 år gammal. Och jag som sa till SL-snubben att jag var 20. Har visst missat ett år! Ett som jag visserligen hade velat hoppa över på riktigt!

Men här sitter jag i alla fall, 22 år gammal, i min soffa och har fått ett spinningpass i födelsedagspresent.... av mig själv. Jag måste ha varit dum i huvudet som 21-åring. För vem ger sig själv ett såinningpass kl: 9 på morgonen? Jag är helt död. Att bli äldre tar verkligen ut sin rätt. *pust och stånk*

Men jag kommer förhoppningsvis känna mig stolt efteråt!

Idag kommer min skruttfia, systrami och Elin! Ska bli jättekul! Ska inspektera allkår, hälsa på mina fulla klasskompisar och gå på stan.

Ikväll blir det middag hos päronen. Äntligen pappas mat <3

Önska mig lycka till på spinningen. Jag kan nämligen inte röra mig ordentligt sedan muskelpasset igår.

Snark

Bruce Springsteen

Publicerad 2013-05-14 11:27:32 i Allmänt,

Han är helt jävla fantastisk.
 
Konserten var sjuuuuuk och jag var glad. Hade pappa, farbror och min stora kärlek omkring mig = en trygg och glad Isabella. Blev så varm i hela kroppen när jag såg hur euforiska pappa och min farbror var under konserten, även att se mattias ansiktsuttryck när Bossen gled in på scen. Helt underbart. Jag hade världens leende under hela konserten. 3 timmar och träningsvärken i kinderna var ett faktum.
När vi på vägen hem gick förbi Grand Hotell satt självaste Bruce Springsteen i fönstret på restaurangen. Vi fyra blev galet töntiga och när Bruce kom tillbaka efter att ha hämtat en drink vinkade vi som 4 förskolebarn när mamma hämtar. Det var bara vi och ett annat par som var utanför, förutom typ 3 journalister, så man fick känna sig lite special faktiskt! Den kicken efter en fantastisk konsert och sedan ögonkontakt med Bossen går inte att beskriva. STÖRT!
 
Resan både upp och ner ska vi inte ens prata om. Får ångest när jag tänker på det. Bilen gick sönder på vägen upp och sedan gick det bara utför. Men vi kom både dit och hem och det var ju tanken. Tumme upp!
 
Nu sitter jag i Växjö i min soffa och letar efter lite inspiration till att börja skriva på hemtentan. Det är väck. Precis som den har varit nu i cirkus ett halvår. Allt är galet intressant när jag väl sätter mig... men jag sätter mig nästan aldrig med skiten. Blööö, har bara mig själv att skylla.
Så typiskt att vi har hemtentavecka när det är Allkårsvecka och födelsedag. Händer en massa roligt på campus! En fotbollsturnering pågår just nu som jag gärna gått och kollat på men det regnar och jag känner mig ännu mer tvungen att plugga...... Och vid tre är det såpolympiad men då har vi naturligtvis föreläsning. Good life.
Ska i alla fall kramas med min fina Lin senare i eftermiddag. Behöver lite Lin-vitaminer. Och imon ska jag äntligen få träffa min favvisarab som jag inte träffat på år och dar! MYS!
 
Nä.. nu ska jag försöka plugga lite innan FaceTime med systerdotter (och syster.... höhö) och sedan göra mig iordning.
 
tjoflöjt

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela