Isaballe

en liten, småstads-bredrumpad tjej som kan bli upprörd på alla sätt och vis och gärna med en tår inblandad. Jag skriver om allt som faller mig in. Är väldigt mycket tant för att vara 23. Whip(f)lashig konstnärsdotter som pluggar till lärare. Ha kul!

2-årsdagen

Publicerad 2013-01-31 12:20:16 i

Fin dag!
Pojkvännen kom till mig med en fikapåse! Jag blev världens lyckligaste och satte på kaffe på dirren! Eller, Mattias gjorde det...
Jag fick hem mitt paket från indiska och Gud så roligt jag hade. Öppnade alla förpackningar varsamt, som om det var mina barn. Så nu börjar det tamejfasen likna nåt i lägenheten!

Vi svepte fikat och kaffet för att senare göra sig iordning medan Mattias somnade i soffan. Romantisk och så.
Tvingade upp honom för att diska. Romantisk och så.
Göra sig iordning ännu mer för att sedan gå ut i regnet...
Kom fajv minutts lejt och sedan hade vi en mysig kväll på en mysig restaurang in the centrala Växjö. Båtsmannen hette den. Trevlans! Bidde inga kort för fick onda ögat av pojkvännen.
Jag älskar honom ändå!

Idag när det inte längre är 2-årsdag sitter jag på biblioteket i Värnamo och fryser rumpan av mig. Ska strax gå och äta lunch med familjen. Sedan tandläkaren (KUUUUUL!!!!!!!)

Ikväll ska vi fira modern som fyllde år igår. Ska bli najsigt!

Här kommer två suddiga bilder på monsterfikat och en gul bild på mig efter middagen
Hej svej

bra dag

Publicerad 2013-01-29 22:09:49 i Allmänt,

dagen bestod av finbesök av systra mi med bihang! Vi åkte till Grand Samarkand och hade det gött. Jag köpte saker IGEN. Jag tror jag är sjuk.

Sedan satt jag och Fisen och gjorde ingenting istället för att plugga. Var ju också bra. Typ. Vi beställde hem pizza och smällde i oss, sjukt jäkla gott! Gah!

Gick på zumba och det behövde jag verkligen, blir så himla glad av det! Speciellt när Emelie håller i det. Tummen upp! Jag ser fortfarande ut som en flaska ketchup när jag dansar men kul är det!

Känner mig lite piggare idag efter zumban och all förkylning som inte brutit ut så hoppas på att jag kan träna imon!

Imorgon är det min och min stora kärleks 2-årsdag. Tänk att tiden går så fort?

MVH Klyschig tjej

Lite sjukling

Publicerad 2013-01-28 13:10:16 i Allmänt,

Nu ligger jag också hemma och är sjuk. Kul! Orkar ingenting.

Just nu försöker jag fly från alla måsten. Jag försöker göra allt som är kul, allt som gör mig glad. Men även det börjar bli tråkigt och jag blir rastlös eftersom jag inte vet vad jag vill göra, vad jag tycker är kul.
Det som alltid gör mig glad är min familj, min pojkvän, vänner och träning. Hjälp vad jag älskar dom. Men jag har svårt att ta tag i saker. Behöver en push. Mer än vanligt. Och de hjälper mig komma igång. Det är så fint.

Idag sov jag alldeles för länge. Som vanligt. Och jag har fortfarande inte gjort något vettigt. Kanske borde plugga lite. Eller så struntar jag i det idag. Prioritera!
Men vad ska man prioritera när man inte kan, orkar eller vill?

Just nu prioriterar jag toabesök och sedan en kopp té och Femtio nyanser av honom. Lyx

Ord

Publicerad 2013-01-28 00:29:00 i

När orden är det enda som kan förklara.
Förklara vad som...
När orden inte finns.
Finns inget att förklara?

tröstshoppat

Publicerad 2013-01-27 13:59:21 i Allmänt,

har tröstshoppat som fasen i helgen. över 2000 riksdaler har jag lagt på shopping. Kommer svida i plånkan den här månaden men det är saker jag verkligen ville ha. Sådetsåååååå!

helgen har varit sjukt jäkla lugn med betoning på sjuk. Mattias har varit galet förkyld och har mest sovit i helgen. Min nacke har levt rövare så jag har också mest legat stilla. icke bra men går det inte röra sig så går det inte! idag mår jag bättre i kroppen min. Skönt.

Åter till Växjö imorgon, kort vecka och helgen bjuder på ännu fler kalas. Januari är den månad då 75% av min släkt fyller år. Typ.

nu ska jag softa vidare

Fredag!

Publicerad 2013-01-25 11:04:41 i

Hej hej hallå och sånt

Igår var en sådär dum dag. Fick inte gjort något jag borde, fast ändå lite. Min nacke krånglade järnet och ville inte sluta. Provade mammas spikmatta och jag vill nog säga att det hjälpte lite! Tycker att jag blev lite mer avslappnad i nacken! Spännande! Sen blev jag astrött och började frysa satan (kan ha varit spikmattans verk men man vet aldrig). Och det blev bara värre! Så träningen bidde det ingen och stackars Fisen fick diska all disk. <3 jag är så glad att hon är här just nu! Jag behöver det.

På kvällen kom malan också och tittade förbi, senare kom Lin också och då kände jag mig verkligen sådär glad! Även om jag var helt död, äcklig och sjuklig så var det en skön känsla att ha dem hos mig. Mina fina!

Idag har jag fortfarande inte gjort något vettigt. Ätit en rejäl frukost har jag gjort iaf! Ska hoppa in i duschen strax, alltid en början. Sen måste jag plugga lite! Inte alls pepp på det.

Ska åka hem idag för det vankas 40-årskalas imon! Kul! Sen ikväll tänkte jag hälsa på systra mi och hennes Plutt samt Elin och ha myskväll! Hoppas bara på att jag inte smittar..
Min alldeles egna skrutt är också sjuk stackarn. Till och med hemma från jobbet och det händer typ aldrig så han kan inte må så bra, stackarn. Han ringde innan och berättade att det inte finns någonting hemma... Översätts till "Det är synd om mig!!!!" Gulle.

Nähe om man skulle ta tag i sitt liv kanske?

Nä det gör jag på måndag

Torsdagen

Publicerad 2013-01-24 10:33:58 i

Hej hej!
Igår var jag på mitt första sexparty! Jag var faktiskt lite nervös innan jag gick dit eftersom 75% av tjejerna som skulle dit kände jag inte, det skulle klämmas på sexleksaker OCH jag var nykter! Men jag hade riktigt roligt! Fnittrigt och flamsigt blev det ju så klart också!

En grej jag tyckte var lite komisk igår var att det var flera än jag som har kronisk värk. Komiskt och komiskt men man har gått runt och trott att man är alldeles ensam under 50 år att ha värk. Men icke! På den festen var vi tre stycken! (Som jag vet om) Så det var skönt att slippa förklara sig varför man inte hängde med ut osv! Skönt!

Just nu ligger jag i sängen och försöker få min nacke att sluta jävlas med mig! Välte ut äggskal på golvet så nu MÅSTE jag städa, vilket jag har dragit mig med att göra i över en vecka nu! (Inklusive jullovet)
Så städning står på schemat, plugga, ringa samtal och kolla böcker. Kul dag!

Hej svej

ny kurs

Publicerad 2013-01-21 16:17:22 i Allmänt,

idag påbörjades kursen jag är mest nervös inför. Läs- och skrivinlärning. GAAH! Jag är grymt ofokuserad och det stör mig, det går liksom inte även om jag verkligen vill! Sjukt irriterande. Men men, tur jag ska plugga med några i klassen i veckan för då blir det verkligen av. Annars sitter jag bara för mig själv i lägenheten typ. Spännande liv.

Imon kommer fisen och bor med mig, vilket ska bli myyyys! Hon ska nollas i veckan så det blir hoolabaloo i veckan!!! Jag vill också nollas!! Gaaaah!

Gaaah!

ååh jag är trött

helgen

Publicerad 2013-01-20 21:03:42 i Allmänt,

yeeeees! helgen har varit som en helg ska vara tycker jag!
I fredags överraskade vi mattias morfar som fyllt 70 med mat och bowling! Till och med jag bowlade och det gick bra, så jag är glad. Var orolig för nacken eftersom det är en ganska ojämn rörelse med samma arm men det gick bra! Satans trött efteråt bara, suttit och skrivit hemtenta precis HELA dagen så det tog ut sin rätt där på kvällen sen!

På lördagen tog vi vår efterlängtade sovmorgon och sov ända till kl nio..... Sen fick jag inte vara vaken mer. Låg ändå kvar i sängen fram till klockan elva och sedan blev det tentaskrivande. Wuhuuu! Mattias åkte och fiskade så jag fick några timmar i lugn och ro! Sedan bar det av till min käre morfar som också fyllt år. Hela 72! Sötnöten.

Blev fika till tusen och jag ville spy för jag var så mätt. Den som verkligen spydde var min systerdotter. Har aldrig sett en sådan fontän av spya. Och gissa vem som hade henne i knät precis då och fick allt över sig?
Alldeles riktigt, jag.

Efter kalaset där så var jag helt utpumpad, förstår inte alls. Jättetrött verkligen. Så det fick bli myskväll med min älskling. Lagade god mat och bara mös till P3Guld. Behövdes verkligen!

Idag vaknade jag tidigt, totalt utvilad. Himla skönt! Längesen nu! Så jag tog en dusch och sedan försökte jag väcka min plutt. Tog ca 1,5 timme innan jag fick upp honom. ssssspännande!
Skrev typ klart min hemtenta och sedan drog jag och älsklingen ut på sjöng (isen) och grillade korv och körde fyrhjuling. Mysdag på det med!
Nu ikväll har vi legat i soffan, sedan skrev jag klart hemtentan och nu ska vi väl försöka äta något.

Pjuu, efter allt spännande som hänt i helgen förtjänar jag en kväll i soffan! hoho
Ny kurs imorgon, vilket jag ser fram emot!
heeeeej

fredag

Publicerad 2013-01-18 12:12:00 i Allmänt,

rycker sjukt jäkla mycket i ögonbrynet?! Brukar ju annars vara i ögonlocket? Störd.

Nu kom ångesten lite smygande sådär igen. Hemtenta, du är intressant men jag hade gärna haft kul istället! Har fastnat ganska rejält och har lite svårt att komma igång igen. Har också insett att jag inte kommer bli klar idag! Också kul, när man har hela helgen planerad. Skit. Har bara 4 timmar på mig nu att bli färdig.

GE MIG MOTIVATION!

full av liv

Publicerad 2013-01-17 11:03:36 i Allmänt,

har underbara klasskompisar!
Till och med kul att skriva hemtenta tillsammans med dem!
Nu gick de och köper kaffe så jag lyssnar på musik, behövde en paus. Sjukt jäkla effektivt arbete idag! Träning vid tolv. Snabbt hem och göra mig iordning och sedan till Värnamo! Tummen upp!

favvislåten http://open.spotify.com/track/0CxAqCP8XZWc96rc0naJ4S

och

Publicerad 2013-01-15 16:16:00 i Allmänt,

eftersom jag såg så HIMLA glad ut på förra bilden kommer en illustrerad och rörlig bild av ett läte från en åsna
 

glasögon

Publicerad 2013-01-15 16:13:20 i Allmänt,

Mår förvånansvärt bra idag! Vad kul! Kan bero på att Linfin är tillbaka från Linkan och min pluttis kommer hit idag! Saknar honom så galet mycket ibland.

Hade berättarseminarium idag. Jag berättade en sägen från Bolmsö om Jättekastet, den enorma stenen som ligger några hundra meter från vår stuga. Tyckte den passade bra och jag är nöjd över min insats!

Dagen har bestått av plugg, faktiskt! Har läst Alice i Underlandet samt kollat på Tim Burtons filmatisering av boken. Tummen upp! Nu ska jag bara besvara första frågan i hemtentan... Kommer inte hinnas med idag. MEN MEN

nya brillz har jag i alla fall

bergochdalbana

Publicerad 2013-01-13 22:24:55 i Allmänt,

Jag är en levande berg-och-dalbana. En sån där med höga höjder, ljupa dalar och loopar. En sådan är jag. Och fort går det!
Lite jobbigt sådär.

En inre kamp som liksom inte verkar gå över.
Just nu ser jag inte ljuset,
det går framåt,
men det kanske också går bakåt.
Jag vet inte för jag ser inget.
Folk tar min hand men jag glider ur.
Greppar tag igen men glider ur.
Har funnit en lina som jag håller mig fast vid.
Tänker inte släppa.
Jag ska se ljuset.

Årets första campusfest

Publicerad 2013-01-13 09:22:22 i

Campus är som sagt ett ställe för sig. Igår var det fest och jag var nykter (!!!!), men hade riktigt kul och slipper baksmällan idag även om jag känner mig lite bakis? Och det kändes som om även jag var full igår även om jag inte hade en enda droppe alkohol i kroppen. Kul att man ändå lyckas slappna av och släppa loss lite!

Jag är uppe kl 8:30 en söndag. Knäpp. Ska träna vid 10 och jag ångrar mig faktiskt lite! Ska dock bli lite skönt för nacken är inte riktigt med mig nu, eller har inte varit på hela veckan nästan. Så hoppas på att det blir bättre sen efteråt!

Efter träningen ska jag träffa Mathilda om inte hon är alldeles för bakis idag! Höhö. Sen senare i eftermiddag kommer min älskling och vi ska nog gå på bio! Hoppas det! Fullt upp hela dagen! Måste dock plugga lite också...
Men det löser sig väl!

Hej hej

FRÅGA

Publicerad 2013-01-09 23:29:06 i Allmänt,

Kan man vara två olika människor i samma kropp utan att vara schizofren?

I övrigt bra dag!

mellanrum

Publicerad 2013-01-09 17:31:00 i Allmänt,

När man känner sig ensammast i hela världen fast man vet att man inte är det.
När man vill vara ensam men samtidigt är livrädd för att vara det.
När man längtar efter att få komma hem och genast vilja åka därifrån när man anländer.
När man känner sig som starkast men samtidigt är minst på jorden.
När man tror att allt blir bra fast det inte blir det.

Jävla helvete

Publicerad 2013-01-08 11:03:06 i

Väldigt kul när man skrivit något som är jobbigt för en som man sedan är nöjd med bara försvinner.

Ciao

Dagen

Publicerad 2013-01-03 22:56:24 i

Börjar i alla fall jättebra! Får veta att både Fisen och Pelinen kommit in på socionomprogrammet! Precis som de verkligen velat! Jag är så glad för er skull tjejer! Känns i princip som att jag också kommit in!! Himla kul! Stort grattis till er!

Usch jag har ju vänt på dygnet och på något vänster så spänner jag mig antagligen hela tiden för jag vaknar upp helt slut och med ont i huvudet. Mindre roligt! Idag vaknade jag (förutom att jag är sjukt glad för tjejernas skull!!!) rätt orolig. Måste plugga rumpan av mig idag för att jag ska hinna lämna in någon form av vettig text. Ska vara inne på söndag men jag jobbar hela dagen imon och fram till lördag förmiddag = inte jättepigg på att sitta med plugget då!

Igår skulle jag lämna in mina glasögon jag provat ut (har nog inte skrivit om det innan) och när jag skulle gå därifrån kom det fram en kvinna till mig i butiken (en kund då alltså)
Jag tänkte "Nää jag orkar inte. Jag jobbar inte här, okej blända på ett rejält leende nu!"

Kvinna: HEJ! Du, jag tittade på dina glasögon förut och de är bara så himla snygga!

Jag: tack så mycket! *fånigt leende*

Kvinna: jag vill ha sånna

Jag: eeh jaha... Asså de är mina gamla och de är köpta på specsavers! (Vi är på smarteyes)

Kvinna: kan du visa var de finns?

Jag: eeeeh men öööhhh Hmmm asså de är från specsavers...... Men dessa liknar dem! *sveper runt i affären som en van försäljare... Tror jag*

Kvinna: nä de är inte alls likadana!

Jag: nähe nä kanske inte...

Kvinnan går på och beskriver mina glasögon för mig, jag hade bara kunnat vrida mig en millimeter åt höger så hade jag vara inom räckhåll för en spegel som hela affären innehåller... Och jag vet hur mina egna glasögon ser ut.
Det var tur att jag inte hade bråttom för senare började hon klaga på specsavers och beskrev grundligt vart det låg för mig, eftersom jag sa att jag var ny i stan. Var nästan rädd att hon skulle be mig följa med till specsavers och klaga på deras priser... Nu gjorde hon ju inte det så pjuuu!

Fixade och trixade i lägenheten och sedan fick jag brått med att åka till rydaholm och plocka upp gulleponken från jobbet! Blev inte omkörd av några bussar där inte! MOHAHA!

Nä, nu blir det kaffe

Åååååaaahh

Publicerad 2013-01-02 10:16:54 i

Att jag ens tror att jag ska göra som jag säger till mig själv?

Körde mi love till rydaholm idag vid sju. Tänkte att jag skulle lägga mig igen till klockan åtta så jag hinner få något gjort idag. Och vad är klockan nu? Jo 10:15!!!!

Jag stör mig på mig själv

Dagen efter

Publicerad 2013-01-01 19:33:00 i

Förra inlägget hade visst inte publicerats i all hast! Där ser man!

Jag firade in nyåret med fantastiska människor! Jag hade så roligt, träningsvärk i magen idag för att jag skrattat så mycket. Härlig känsla! Mycket bättre än tröttheten som tynger ned mig.
Somnade vid halv sju idag på morgonen. Min älskling var helknäpp. Mardrömmar och skit samt att min mage var paj. KUL! Så vaknade inte förän vid ett någongång då mi love kom och hoppade på mig!
Idag har jag inte gjort ett skit. Soffläge hele långe dagen. Dålig film, choklad och chips. Ändå helt ok.

Ja. Vet inte vad för info jag ska dela med mig av mer. Är för trött för att tänka! Gårkvällen/natten var helt klart den roligaste nyåret jag haft på många år! 5/5 toasters!

2012

Publicerad 2013-01-01 12:58:34 i Allmänt,

Nu har jag visst inte skrivit på ett tag!
Julen var jättebra. Behövs inte säga mer!
 
Året som gått:
I januari var jag i Tanzania och gjorde min livs resa! Safari, sol och bad med fina vänner. Helt fantastiskt var det. Får jag chansen igen så tar jag den, helöt utan tvivel!
 
I februari (fram i slutet på mars) påbörjade jag min rehabilitering för min nacke. Det är det bästa som jag gjort faktiskt. Tyckte det var heldumt i början men sedan ville jag inte sluta där. 5 veckor spenderades i Jönköping där jag fick lära mig en massa, både om mig själv, om värk och om hur man kan dämpa smärtan. Träffade dessutom en hel del sköningar där uppe, fantastiskt starka människor!
 
I april blev det vår på riktigt, jag jobbade på som vanligt och gick till min psykolog som hjälpte mig med min PTSD efter olyckan. Mycket krabb med försäkringsbolag men men.
 
I maj fick jag nytt jobb i Ljungby och jobbade på City gross på blomavdelningen. Helt okej ändå, chefen var grymt skum dock. Körde dessutom av vägen någon dag efter min födelsedag och fick stödkrage för nacken. Mindre roligt och sjukskriven igen. Därefter fick jag reda på att blomföretaget sagt upp kontraktet med min chef jag arbetat för, de ville dock ha mig kvar men jag tackade nej. Började också gå på LCHF fram till studenten.
Min familj flyttade från det lilla gula huset till lägenhet och min syster flyttade hemifrån på REDIT!
 
I juni avslutade vi min tid hos psykologen, hon skulle vara mammaledig då hon var beräknad samma dag som min syster.. lite kul! Så vi fick säga hej då, hon är en grym människa och saknar att ha henne att ringa om det är något som är jobbigt, hon hade liksom svaren eller hjälpte mig hitta dem själv. Alla borde ha en sådan person i sitt liv! Efter LCHF-dieten hade jag (under en månad) minskat 7 cm runt röva, 4 cm runt midjan och 4,5 runt boobisarna! Och gått ned 5 kilo! WIHOO!
Jag påbörjade också jobbet på kortis och det är ju lika kul som vanligt!
 
I juli jobbade jobbade jobbade jag i princip hela tiden kändes det som! Förutom en vecka då jag och mi love åkte över till köpenhamn! Mi loves kompis skulle öppna en ny Vansbutik i Köpenhamn men som blivit uppskutet några dagar så han hade ett rum på Grand Hotel som vi fick ta! Himla lyx! Dock var det nog det minsta rummet på hela hotellet men det gjorde absolut ingenting, sängen var stor och vi sov som stockar i den! Mycket trevliga dagar i Köpenhamn med Zoo-besök, shopping, god mat och sol, vilket det inte var hemma hihihi!
Och jag sparar det bästa till sist. JAG BLEV MOSTER!

Augusti bjöd på sol och jobb. I slutet av månaden åkte jag och Lisen till Växjö för att bli nollade i skolan! En galet rolig vecka! Dock inte så rolig som alla hade speedat upp den till men lärde känna en massa nya människor! Tuff vecka med all alkohol, det märkte vi då vi skulle upp till Sthlm och se lady gaga på fredagen. Bakis satan var vi och trötta som aset. Men lady gaga var sjukt bra!!! Jag är impad!
Jag flyttade hemifrån på REDIT!
 
September bjöd på stor förvirring och stress! Mitt hjärta börjar krångla som fasen. SÅG BRUCE SPRINGSTEEN!
Oktober innehöll lika stor förvirring, men lite mindre stress!
November bara susade förbi, precis som de andra två månaderna!
December bjöd på galen stress, fast det brukar vara stressigt inför julen och allt ska vara färdigt och hit och dit!
 
Kan säga att 2012 har varit ett väldigt bra år måste jag säga. Har lärt mig massor om mig själv och hade jag inte gått på rehabiliteringen så hade jag antagligen legat i något mörkt rum nu. Jag har min pojkvän och mina vänner att tacka för att jag mår som jag mår idag. Jag är en mycket gladare person idag än vad jag var vid den här tiden förra året! Jag är mer nöjd med mig själv, hur jag ser ut (tycker jag idag ja, imon kommer jag nog lipa för att jag har stora lår). Jag har börjat röra på mig ordentligt och regelbundet, vilket också hjälper för att hålla nacken i schack. Har dock glömt hur det känns att inte ha ont. Men jag lägger mig inte lika lätt nu när jag vet hur jag ska handskas med mig själv!

Nu fick jag lite bråttom kom jag på. Ska duscha och göra mig iordning, åka till rydaholm och ta tåget till Vmo. Sen ska vi åka och hämta maten sen ut till fisen för NYÅRSFIRANDE! Har faktiskt inte varit såhär pepp på nyår på flera flera år! Kanske är för att det är kalasbra människor som ska komma, samt att vi slipper laga och så ska vi spela spel och bara liksom.... umgås och ha kul! Bäst!
är ute i horda igen runt 3 eller något, då ska jag fira med mina kille och hans vänner. Om han är vaken då vill säga. Inte alltid det lättaste från hans sida....
 
Tack 2012 och välkommen 2013!
Gott nytt år på er!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela