Isaballe

en liten, småstads-bredrumpad tjej som kan bli upprörd på alla sätt och vis och gärna med en tår inblandad. Jag skriver om allt som faller mig in. Är väldigt mycket tant för att vara 23. Whip(f)lashig konstnärsdotter som pluggar till lärare. Ha kul!

Lördag

Publicerad 2012-09-29 08:16:50 i

Sitter på bussen till en okänd plats. Ska firilura lite! Ska bli kul.
Fortsättning följer...

Ny dag, fredag

Publicerad 2012-09-28 08:57:57 i

Freitag!!! Det finns nog en anledning till varför fredag på tyska börjar med Frei! Woopa! (Måste sluta säga så!)

Himla fin kväll med mi love igår. Saknar honom väldans mycket! Kanske lite för mycket maybe! Men det har ju faktiskt bara gått en månad.. Fan vad tiden går fort! Säkert färdig lärare snart med!
Fisen hoppade av igår, vilket jag tycker är lite tråkigt om man får vara egoistisk. Nu blir det ännu mer ensamt i le apartment! Men som sagt, allt blir vad man gör det till och jag måste börja dra tummen ur röven och göra saker! Och allt som gör fisen glad gör mig glad!

Todaj ska jag gå på föreläsning och sen seminarium. Sen tar jag heeeelg! Tänker inte göra ett Piss! Ska mysa med min Plutt-malan ikväll och så ska hon sova hos mig! Bra för ingen av oss gillar att vara ensamma hehe!

Får se vad som händer annars idag!
Herrå

fabo dåkto

Publicerad 2012-09-27 18:49:00 i Allmänt,

Vart hos farbror doktor (som för övrigt var en ganska stilig, ung man.. hehe) där jag fick mycket brao hjälp! Helt chockad över att läkare och undersköterskor faktiskt kan vara trevliga och hjälpsamma! Ros till Teleborgs VC!
Men hur som, utan att ha undersökt sa han att han trodde att jag hade "godartad-blaha-blaha". Kommern verkligen inte ihåg vad det hette men det var positivt det han sa i alla fall och inget farligt. Hjärtat slår i en viss takt och de flesta "hjärtan" slår ett extra-slag för att liksom hänga med i rytmen, och ibland blir det helfel för vissa och då kan hjärtat hoppa över ett slag och sedan försöker det jobba ifatt rytmen igen och det är det som kan kännas som att hjärtat rusar.
Då var det som om en sten lyftes från axlarna.
Men.
Jag fick göra ett EKG som visade på någon form av fel. Jag förstod/kommer ihåg hälften men det gick i alla fall inte att säga vad som var fel förutom att det var "el-fel" som han uttryckte det. Så ska få ett långtids-EKG och ultraljud + blodprov. Så får se vad som händer.
Han trodde dock fortfarande på att det var det där "godartad-blaha-blaha" men han vågade inte säga mer men sa att det antagligen inte var farligt och om jag mår sämre får jag höra av mig!
Känns ändå rätt bra och känns som om jag är påväg liksom. Även om jag inte vet vad det är så känns det som om jag har läkarens stöd för det! Och det är inte inbillning, vilket är riktigt skönt!
 
Nu ska jag och mi love hyra film och äta mat. Han är bäst!
 
 
tjena
 
 

Hard knock life

Publicerad 2012-09-27 08:57:23 i

13:00 smäller det!
Måste bra säga som den tant jag är att den omvårdnad jag redan fått (på telefon), bara TVÅ gånger för jag har inte skickats runt en jävla massa som man behöver i Värnamo, har varit helt fantastisk! Sköterskan i telefonen var lugn, ställde frågor som inte lät nedvärderande, tyckte inte synd om mig eller hade en attityd som många har i Värnamo: den "men-lilla-gumman-så-ont-kan-du-inte-ha-attityden"! Försökte komma på, i samarbete med mig, lite idéer på vad det kan vara men även erbjuda att en doktor får titta på mig. Hon tog sig tid för mig och det märktes, HON erbjöd sig ringa upp mig idag, vilket de absolut inte alls hade gjort i Värnamo. Så det känns nästan som att jag mår bättre nu! Typ. Kanske.

Har ju nämnt i föregående inlägg att jag haft en svacka nu det senaste. Så det är kanske det som kroppen försöker säga till mig, att jag inte riktigt är ok. Kroppen är rätt bra på det sättet! Har faktiskt mått förvånansvärt bra i sommar och det är jag glad över! Även om jag haft mina berg-och-dalbanor så får jag en positiv känsla i kroppen när jag tänker på sommaren! Jag är nöjd. Så det är mycket möjligt att det är stressen som slagit ut hela mig nu när allt är nytt och jag är borta från min familj, mina vänner och min p-vän; mina safety nets. Har man inte sin flytväst så sjunker man efter ett tag.

Jag vet inte vad jag "hoppas på" att få för svar hos le doktor.. Alla svar innebär jobb från min sida har jag en känsla av.
Men nu ska jag försöka läsa den där förbannade boken!

Till Nicko

Publicerad 2012-09-26 18:17:28 i

Så ser den ut!
"Nude magique BB cream" heter den!
Jag tog den "light skin tone"
Typ 110 kr på kicks, kanske är billigare nån annanstans!

hungrig

Publicerad 2012-09-26 17:30:00 i Allmänt,

nu skriver jag igen.
vad är det med mig egentligen????
 
Tror jag håller på och dör eller något. Mitt hjärta verkar inte funka, eller så är det stress. Jag vet inte. Ska till farbror doktorn imorgon och ta EKG och grejer. "Du ska få en AKUT-tid", sa sköterskan jag pratade med. Har haft besvären i 3 veckor nu och jag har ju inte dött än...I just don't se the rush! Men besvären bli värre och jag börjar bli lite skraj, sen vet jag att de är lite nojjiga när man klagar över hjärtat. Kanske är bäst att låta dem ta alla prover... Kommer sluta med att jag ligger där: TA AALLT!!! TA ALLT NI KAN!!!! JAG VILL INTE DÖ!! jAG ÄR FÖR UNG FÖR ATT DÖÖÖÖ!
 
typ. Men jag överlever nog!
 
 
jag har ju klarat det förut

Tisdag!

Publicerad 2012-09-26 13:57:05 i

Nä det är onsdag! Gick runt hela dagen igår och trodde det var måndag. Likadant idag. Men nu känns det som fredag bara för att vi ska ut ikväll. Heljobbigt!
Nu ska jag försöka ge mig på en bok som jag inte alls har någon lust att läsa. Vill bara lägga mig och se en film och sen sova en stund innan part A! Så pepp är jag!

Heej

Hallåeller

Publicerad 2012-09-25 23:40:33 i

Här ligger jag och är dum.
Lin frågade om jag ville gå på ett core-pass imon kl 06:45. Och jag sa ja. Jag förstår inte mig själv. Vad är det här? Och vad är klockan nu? 23:35, woopa gangnam style! Not.

Köpte en BB-cream idag från l'oreal, ska se om jag blir frälst. Tycker bara att det är häftigt att krämen är vit men när man smörjer in den i huden så anpassar den sig efter personens, i fråga, hud! Helt fantastiskt!!! Som det stod bredvid tuben. Schpännande! Säger jag.

Nu ska jag tagga core!
Natti

(En bild som inte har ned något att göra.. Typ)

förresten!

Publicerad 2012-09-24 11:26:31 i Allmänt,

Världens mest nästan pinsamma grej hände idag på morgonen!
 
Vaknade vid cirkus 05:45 av att jag var satans kissenödig! Kissade, gick och la mig igen. Vaknade igen 06:10 av mi loves väckarklocka. Vaknar igen vid 06:30 för att hans telefon ringer. Vaknar igen vid 06:50 för att mi love säger hej då. Vaknar IGEN vid 07:10 av att det är några män nere i hallen...
Jag är då naken...
Panik..!
Upp och på med trosor och tischa och rusar (så tyst jag kan) in i gästrummet för att de inte ska se mig.
De kollar läget på toan och sedan går de ner igen. 
Idag hade de visst tänkt börja med att gräva upp avloppet. Ingen info till varken mig eller mi love. Schysst. Jag hade tänkt duscha idag på morgonen och jag var bajsenödig.. Och vattnet är såklart avstängt. KUL! Fick helt enkelt ta och stiga upp och ta bussen typ sådär 100 år tidigare än tänkt in till Värnamo. Jag är jätteglad.
Så tänkte jag att jag skulle vara smidig och ta en av de andra utgångarna i huset så de slapp se mig och jag slapp vara trevlig men nej, varför ska jag ha lite tur?
Jag smög ner för trappan, hämtade mina grejer. Upp igen och tänkte att jag skulle ta alt. 1. Dörren låst och jag har ingen nyckel. Alt 2. dörren låst även där och jag har ingen nyckel. Alt. 3 var att ta en annan dörr än den vanliga men den var på den sidan av huset där de gräver. Ville inte ta den. Tänkte gå tillbaka och leta efter nyckel (15 min tills bussen går). Och jag kan inte öppna dörren jag kom ifrån. Den var låst. Jag var fast, tänkte jag. Åh gud. Tänkte: Ska jag behöva banka på fönstrena så vaktmästarn kan öppna åt mig? FÖr jag var inlåst½!!!! Panikar ytterligare lite tills jag kommer på att jag faktiskt kan ta alt. 3.... Gör det och är tvungen att vara trevlig samtidigt som jag försöker dämpa mina panikslagna uttryck i ansiktet... Jag hann med bussen precis!
Svettig, bajsenödig, oduschad, osminkad och kaffesugen.
 
kempebra morgon akkurat
 

montag

Publicerad 2012-09-24 11:11:00 i Allmänt,

hallo die wochenende ist slutsch! Eller nåt.

Hemtentan inlämnad och jag kör en ledig dag idag! Woop Woop! Haft en riktigt nice helg. har egentligen inte gjort någonting, vilket har varit så sjukt skönt! Idag ska jag äta på lilla K med mi friend ELIN! Och förhoppningsvis Fisen också ! Sen ska vi bara umgås allihopa. Längesen nu...
Åker tillbaka till Växjö imorgon på morgonen. Typ astidigt. wooööö
Sen kommer jag inte hem på ett tag!
Det var inte mycket mer här inte!

tjenis

lördag

Publicerad 2012-09-22 11:09:00 i Allmänt,

mi love städar köket (jag ligger i sängen) och det luktar apa. stopp i avloppet är det bästa! Och lite sur mjölk på det.

skrev färdigt min hemtenta igår, vilket kändes som om 100 kg lyftes från mina axlar. Att något så litet kan bli så tungt? Men jag kämpar på!
Har bara finslipningen kvar med referenslista och lite så men annars helt färdig !

En tanke kom till mig igår:
Tänk om jag kunde vara lika snäll mot mig själv som jag är mot andra. Eller om man vänder på det. Om jag hade varit lika elak mot andra som jag är mot mig själv så hade jag inte haft någon.
Jag underskattar mig själv något så galet. Det är kanske inte konstigt med tanke på vad som snurrar i huvudet på mig och vad som händer. Men allt handlar om attityd och jag ska inte sitta här och diskutera sådant som en annan moralkärring.
Får bli en annan gång.. kanske.

Idag ska jag bara göra ingenting. Fast på ett bra sätt.

peace

tooorschdag men känns som fredag

Publicerad 2012-09-20 12:17:00 i Allmänt,

just bevause jag är ledig imon!!! Eller ledig och ledig, ska plugga röva av mig. Idag äre mycket bättre, jag känner mig nästan lite upprymd. Kan vara så att det är för att jag ska hem i helgen! WIHO! Till min kära bojfränd och le familj och mina pluttiga små gullevänner! Stannar till och med till på tisdag, helt jävla amäjzing!! jag är glad. Solen lyser hiohio


 
fint

argt

Publicerad 2012-09-19 17:18:33 i Allmänt,

Idag är jag sådär äckligt irriterad och den där känslan som sitter lite över solar plexus som bara kramar och kramar om någoting som jag tror är någon form av stressbildning. Eller så har det där dumma bara tillfångatagit min motivation och vill inte släppa den så den går ut i kroppen på mig.
Det är sånna här dagar som jag hatar. Jag är arg på precis allt. Sen blir jag ledsen och skäms för att jag blir arg. Sen blir jag arg för att jag skäms. Tonåring? Nä, jag är bara en tjej som tagit mig ur en depression men som fortfarande kämpar för att inte hamna där igen.
Jag har en dum dag. Som nu blivit två dumma dagar och det gör mig lite rädd. Jag vet hur jag ska göra för att förhindra de här dipperna, men nu tror jag att det handlar om skolarbetet (hoppas). Det handlar om något jag inte tycker är roligt och då blir det såhär. Just den här uppgiften var inte alls kul, inte på något plan alls. Knappt så jag tycker det är intressant. Men det handlar om skolans värdegrund, styrdokument och hur en lärare ska förhålla sig till dessa utifrån en helvetes jävla aspekter. Jag vet inte vart jag ska börja. Jag är bara arg. Antagligen för att det inte är roligt och för att jag inte förstår någonting, speciellt inte hur fasen jag ska få ner allting på TVÅ papper.
När vår lärare säger att: "det här är sådant som våra politiker inte kan lösa, inte ens forskarna har något svar". Nä kanske inte MEN JAG VILL INTE LÄGGA NER ENERGI PÅ DET DÅ! Finns bättre saker eller de hade kunnat testat att vi förstått på något annat sätt, eller omformulerat frågeställning för jag är helt jävla lost.
 
That's whats bottering me.
 
Ska för övrigt dansa zumba för första gången ikväll. Det kan ju vara... kul.... I och med min skada så har jag balans som en två-åring. Men det blir nog kul för de andra att se! Äh. Ska shakea av mig min bitterhet och allt negativt med min ROMPAAH!.
 
tjenis
 
 

ett till inlägg

Publicerad 2012-09-18 21:58:17 i Allmänt,

idag var det sprutt i mig!!!
 
Pluggar järnet verkligen!!! Fast nä, det gör jag inte. Har inte läst någonting som jag skulle eller borde gjort. Men men, har börjat skriva en del på hemtentan i alla fall, det jag kunnat! Ska bli mer effektiv, för idag har jag bara suttit och "funderat" sedan halv fem...
 
Det som händer:
nada

Förutom den där dumma känslan av oeffektivitet som gärna lägger sig som en rysk järv (om det finns sådana) runt mitt huvud som vägrar släppa taget, om och om igen. Det bare gört, som Lin hade sagt. Fina Lin.
 
På tal om Lin så har jag jävligt bra vänner. Vänner som finns här i le campus, hemma i v-town och spridda över världen! NI är bäst, mina fina!
 
Annat allmänt då? Joråsåatteeeee.. har skaffat mig ett svindyrt gymkort, men vad gör man inte för beach 17!!! Så fick fnatt och körde spinning idag vid 07:00!! Mina ben, mina arma ben! Men det är inte det värsta.. Min kussemurr har typ fått blåmärken pga den där jävla sadeln som är så liten att den försvinner mellan skinkorna typ. Alltså jag kan inte sitta. Det är inte skönt. Alls. Nej. Dör. Inte jag utan min kussemurr. Oh ja, KUSSEMURR
Som för övrigt är ett väldigt osexigt ord. Om jag hade kunnat ha katt så hade den hetat just, Kussemurr eller Kussemurran om det var en hona. Oh yeah.
 
Bästa ordet för veckan: "Fördomspaff: sinnestillståndet som uppstår när din fördom motbevisas." - Viktor Lundin. Vilken kille! Och vilket ord! Nästan så jag blir helt upprymd1!! Fast det blev jag.
 
Nu blev jag inte på humör längre.
hej

ba öööh

Publicerad 2012-09-18 16:31:16 i Allmänt,

Ja, då var jag tillbaka dårå. Jag är jojjo-bloggare som det så fint heter, fråga mig inte varför jag ens kan det...
 
Har börjat pluggeria till lärare, lågstadie! Eller som man måste säga nu: Grundlärare för förskoleklass till år 1-3. Eller något, inte så noga. Eller jo. Men där är jag i alla fall.
Intrycket nu efter sisådär lite mer än 2 veckor så är läget grymt förvirrat, jag fattar noll. Miljoner tankar dyker upp i huvudet. Jag ska lära mig ta hänsyn till ALLT, analysera, kritisera och ja.. helt enkelt lära mig den här förvirrande akademiska världen. Dessutom har jag flyttat hemifrån, till en liten liten etta på campus här i Växjö. Den är mys. Speciellt med den lilla golvyta jag har! Jag har flyttat ifrån mor och far, som jag egentligen gjorde i våras, har också flyttat ifrån mi love som jag bodde hos hela våren/sommaren så det är tufft. Att klara sig själv. Att lära sig bli vuxen.
 
 
hej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela